Espai Música

Orquestra Árab de Barcelona

29/05/2015 - 22:00

Formació de músics marroquins i catalans. Integració cívica, fusió i mestissatge. La seua música part de la tradició del Magrib i passa pel jazz, el rai, el techno i el flamenc. En Espai Mediterrani interpretaran en format de quartet temes del seu últim treball "Llibertat".

Concert del quartet de Eva Denia

30/05/2015 - 20:00

Concert del quartet de Eva Denia. Homenatje a Brassens i a la chanson.

Eva Dénia comença la seua activitat musical a principis dels anys noranta interpretant clàssics del jazz al costat d’alguns dels músics més representatius del jazz valencià. 

Malvaloca

30/05/2015 - 22:00

MALVALOCA presenta 'Lorcamente'. Espectacle de flamenc amb alguns dels poemes i cançons més populars de Federico García Lorca. La passió i l'emoció en la interpretació del poeta granadi. Cant jondo i ball en un recital de laments i subtilesa.

MALVALOCA:

Isabel Julve (veu & ball)
Aina Espinosa (veu)
Jose-Luis Sánchez 'El Piru' (guitarra)
Matthieu Saglio (cello)
Victor Través (percussió)

Sessió vermú: Julio Bustamante

31/05/2015 - 13:00

Julio Bustamante y el seu últim treball. En el nombre del gato.

Un “desconnectat” amb este trobador urbà que porta 45 anys posant poesia a les voreres. El Bustamante més pròxim i directe, amb temes del seu últim disc a l’hora de l’aperitiu del diumenge.

Daud Khan Ensemble - Tribut a Afganistan

12/06/2015 - 22:00

Concert de Daud Khan Ensemble. Músiques de Orient.
Daud Khan Sadozai: rabab, veu
Efrén López: dutar, rabab
Miriam Encinas: dilruba, flautes, bendir
Yama Karim: tabla

Daud Khan és un dels escassos hereus en actiu a Europa de la rica i mil·lenària tradició musical del seu país natal, Afganistan. Aquesta terra, castigada durant segles per innumerables conflictes bèl·lics, fou en una altra època pas obligat en els intercanvis entre els grans imperis dels temps antics: Xina, Pèrsia, Índia, Grècia...

Concert d’Eliseo Parra

13/06/2015 - 20:00

Concert d’Eliseo Parra amb el seu últim treball “El Man Sur”

Amb el títol d'aquest nou disc, Eliseo Parra pretén honrar la seua ascendència andalusa. Es tracta a més d'un joc de paraules amb distints significats: l'home del sud i també el cabdill àrab conegut com Almansor. Entre els gèneres que arreplega el nou disc hi ha fandangos, rondeñas, llauradores, bulerías, alegrías... però que en aquest cas pertanyen a la música de tradició oral i dels que va beure el flamenc. També hi ha músiques del nord, algunes composicions pròpies i un tema portugués.

Toti Soler & Gemma Humet

13/06/2015 - 22:00

Liebeslied és un recital que Toti Soler realitza acompayat per la jove cantant terrassenca Gemma Humet. Pren el nom del seu primer disc de cançons publicat el 1972. Un recorregut sensible i profund per algún dels millor poemes tant de poetes catalans com d’altres països.

Músiques a mitjanit: DJ Paco Valiente

13/06/2015 - 23:45

Espai Mediterrani t’oferix cada dissabte prendre l’última copa, en la sala d’actes del MUVIM, entre músiques de somni i improvisacions dels artistes locals i amics del festival.

Sessió vermú: Oscar Briz

14/06/2015 - 13:00

Vermut con...Oscar Briz. Cantautor folk-rock valencià. Les seues músiques acústiques emboliquen lletres que parlen de l'individu i la seua relació amb un món evidentment millorable. A l'hora de l'aperitiu, Oscar Briz, un precursor de l'indie urbà.

Concert de Mara Aranda

19/06/2015 - 22:00

Després de dos anys gestant-se, ‘Sephardic Legacy’ veu la llum a la primavera de 2013. Sota la direcció de Jota Martínez, especialitzat en viola de roda aplicada a la música antiga, Mara Aranda posa ànima i veu a un repertori absolutament rellevant en quant a organologia, antropologia, música i història.

Composen aquest disc peces pròpies de les tradicions sefardites d’Orient i Occident abans i després de la diàspora.

Concert de NES

20/06/2015 - 20:00

Nou projecte del violoncel.lista Matthieu Saglio,el percussionista David Gadea , y la cantant Nesrine Belmokh. Músiques ecléctiques.

Escolta NES ací

Stéfano Saletti & Piccola Banda Ikona

20/06/2015 - 22:00

Nou projecte de l’instrumentista Stéfano Saletti després de la dissolució del seu grup Novalia, considerada com la millor formació folk-rock italiana de tots els temps

La música de Stefano Saletti & Piccola Banda Ikona és un gran homenatge al Mediterrani, les seves contradiccions, la seva fascinació mil·lenària, i els seues diferents cultures. Escriu Predrag Matvejevic, intel·lectual i escriptor croat: "No hi ha una sola cultura mediterrània: hi ha moltes dins d'un mateix Mediterrani."

 

Músiques a mitjanit: DJ Paco Valiente

20/06/2015 - 23:45

Espai Mediterrani t’oferix cada dissabte prendre l’última copa, en la sala d’actes del MUVIM, entre músiques de somni i improvisacions dels artistes locals i amics del festival.

Sessió vermú: "LLuis LLach...una vida de lluita"

21/06/2015 - 13:00

Borja Penalba, guitarra, i Francesc Anyó interpretació.

Borja Penalba és un compositor, productor, arranjador i músic, que ha treballat, entre d'altres, amb Feliu Ventura, Lluís Llach, Lluís Danés, Obrint Pas, Miquel Gil, Joan Amèric, Marc Parrot, Sílvia Pérez Cruz, Bruno Oro, Albert Pla, Lídia Pujol, Elena Gadel, Verdcel, Aspencat o Andreu Valor. Va formar part del grup valencià de rock Dropo.

Amb una senzilla posada en escena, els intèrprets de veu i música, fan arribar a l'espectador l'essència DE LES CANÇONS DE LLUIS LLACH

Reina Roja

03/07/2015 - 20:00

Flamenc i cobla amb la veu emergent de María Briones.

Després de cridar-se Saudade, este trio de flamenc i cobla establit a València ha decidit denominar-se definitivament Reina Roja. Habituals dels circuits urbans, acaben de tornar d’una gira reeixida a França. La primera edició d’Espai Mediterrani els va descobrir i este segon any repetixen. L’entrega, la gràcia i talent de María Briones, en el cant; la precisió d’Antonio Petxina de pelegrí en la guitarra, i la frescor de Rafa Villalba en el calaix combinen amb un repertori emocionant i rotund.

Kristi Stassinopoulou & Stathis Kalyviotis

03/07/2015 - 22:00

Des d’Atenes, tecno-flok i sicodelia amb una de les millors cantants gregues.

En els seus concerts Kristi en el cant, la narració d'històries, harmònium indi, panderos i petites percussions Stathis al llaüt i en sons electrònics, ens porten a un paisatge sonor, que va des del purament acústic als Sons electrònics, passant per les cançons populars gregues i les seves pròpies composicions.

Músiques a mitjanit: DJ Paco Valiente + Jam amb Reina Roja

03/07/2015 - 23:45

Després de cridar-se Saudade, este trio de flamenc i cobla establit a València ha decidit denominar-se definitivament Reina Roja. Habituals dels circuits urbans, acaben de tornar d’una gira reeixida a França. La primera edició d’Espai Mediterrani els va descobrir i este segon any repetixen. L’entrega, la gràcia i talent de María Briones, en el cant; la precisió d’Antonio Petxina de pelegrí en la guitarra, i la frescor de Rafa Villalba en el calaix combinen amb un repertori emocionant i rotund.

Taksim Trío

04/07/2015 - 20:00

Per primera vegada a Valencia el grup de virtuosos turcs que converteix la música de tradició en pura delicia per als sentits. Taksim trío,tres mestres instrumentistes de primer nivell units per a fer de la música turca quelcom sublim i delicat. Taksim Trio està format per Hüsnü Senlendirici en el clarinet i el duduk, Ismail Tunçbilek en el baglama i Aytaç Dogan en el kanun. Pura seda per a l'oïda. Partixen de la tradició del seu país per a endinsar-se en terrenys balcànics, zíngars o de Mig Orient. El seu virtuosisme pareix no tindre límits.

Yasmin Levy & Montse Cortés

Yasmin_Levy
04/07/2015 - 22:00

Un tancament de festival amb dos grans cantants femenines que unixen la seua força i la seua passió en un espectacle únic. . Una, Yasmine Levy, és possiblement la veu sefardita més internacional millor veu sefardita del moment. La seua recuperació de les antigues cobles en castellà ladí és coneguda en tota Europa. Àlbums com La Jueria o Mà Suau són ja antològics. Una altra, Montse Cortés, ha sigut durant l'última dècada l'acompanyant inseparable de Paco de Lucía en els cors.