Espai Mediterrani

2º FESTIVAL MUSICAL, GASTRONÒMIC I DE CULTURA MEDITERRÀNIA

 
Espai Mediterrani | Mayo-Julio 2015

S'acosta la segona edició...

Posted by Festival Espai Mediterrani on Viernes, 10 de abril de 2015

Quan?

Durant quatre caps de setmana –els primers de cada mes, d'abril a juliol de 2014- tindrà efecte la primera edició de Espai Mediterrani en el MUVIM de València. El museu transformarà el seu entorn exterior, i també alguna de les seues dependències, per a generar aquesta activitat paral·lela. La programació de Espai Mediterrani és una prolongació especial de l'oferta del MUVIM.

On?

Guillem de Castro, 8, 46001, Valencia.

Per què?

El millor lloc del món on nàixer i també la frontera que divideix el nord del sud. El bressol de la nostra Cultura i al mateix temps un mar poblat en els seus abismes per restes de totes les civilitzacions. El Mediterrani no té cura. Més que un lloc físic, sembla una sensació de l'ànima. Un es refugia en ell segons el seu estat anímic. Així ha sigut des dels temps de Jasón, quan els hòmens ho solcaven a la cerca del que desconeix i ho descrivien en monumentals poemes que ens han arribat de boca a orella.

Hui la geoestrategia situa el centre d'Europa en la plana continental però va haver-hi un temps en què la city radicava en la vora meridional i els seus pobladors sentien el Mediterrani com quelcom propi. Un signe d'identitat que els distingia dels pobles del nord, els bàrbars, els estrangers. Va haver-hi un temps en què nàixer en el seu si era pertànyer a una gran família de la Humanitat.

Recuperem aqueix temps. Tornem a sentir el Mediterrani des de la banyera d'una deessa. Una immensa banyera en la que, siga qual siga la teua platja, sempre et sents com a casa. Les nostres venes porten els seus corrents i marees i cap a ella descendim en forma de llàgrimes i efluvis. El Mediterrani és un pensament líquid i commovedor. Una platja somiada. La carícia d'un teixit de lli, una música i el vi. No hi ha gens semblant en tot el món. -